Рада за час воєнного стану збиралася 24 рази: Стефанчук сказав, скільки ухвалили законів

Рада за час воєнного стану збиралася 24 рази: Стефанчук сказав, скільки ухвалили законів

Укрінформ
Верховна Рада із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну збиралася 24 рази та ухвалила 234 закони у цілому.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук написав у Фейсбуці

«Декілька цифр про те, як працює Верховна Рада України в умовах воєнного стану. Із 24 лютого по 17 серпня 2022 року парламент збирався 24 рази, народні депутати розглянули 431 питання порядку денного й ухвалили 234 закони у цілому», - зазначив Стефанчук.

За його словами, за час дії воєнного стану акти стосувалися національної безпеки, податкової та митної політики й правоохоронної діяльності.

Читайте також: У Раді є 49 євроінтеграційних законопроєктів - Стефанчук

Також парламент направив 15 звернень до міжнародної спільноти, більшість із яких — щодо російської збройної агресії. Ці звернення парламентарії підтримували одностайно, як і рішення про визнання рф — державою-терористом.

«Так само від імені керівництва парламенту направлено десятки звернень до парламентів та урядів держав світу. Наша країна живе у війні майже пів року. Виклики — щодня. І ми здобуваємо власний досвід у цій боротьбі. Зокрема, на законодавчому рівні», - зазначив Стефанчук.

Він зазначив, що за аналогічний період 2021 року Верховна Рада України збиралася 37 разів, під час засідань народні обранці розглянули 404 питання порядку денного й ухвалили 138 законів у цілому.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-