У Раді є 49 євроінтеграційних законопроєктів - Стефанчук

У Раді є 49 євроінтеграційних законопроєктів - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснив, як процедурно парламент розглядатиме євроінтеграційні законопроєкти.

Пр оце він написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

Стефанчук зазначив, що минулого тижня парламент ухвалив відповідну постанову, згідно з якою тепер у кожному Комітеті ВР будуть створені підкомітети, увага яких буде зосереджена саме на адаптації національного законодавства до законодавства ЄС.

"Представники підкомітетів будуть безпосередньо комунікувати з комітетами Європарламенту та комітетами парламентів. Кожен законопроєкт, який буде вноситись у сесійну залу під гаслом євроінтеграційного, матиме додаткову таблицю. Саме там буде інформація, яким директивам відповідає ініційований документ", – зазначив спікер.

Він зауважив, що суб’єктом подання законодавчої ініціативи буде Кабінет Міністрів.

Стефанчук поінформував, що після першої звірки, проведеної спільно з урядом, визначено, що у Верховній Раді нині є 49 євроінтеграційних законопроєктів.

"Вони будуть ухвалені лише за відповідності директивам ЄС", - наголосив спікер.

Читайте також: У кожному порядку денному ВР будуть євроінтеграційні документи – депутатка

Як повідомлялося, 23 червня ухвалено рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. У зв’язку з цим та з метою створення належних умов для імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами необхідно вдосконалити окремі аспекти законодавчої процедури з метою створення оптимальних механізмів опрацювання законопроєктів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-