У кожному порядку денному ВР будуть євроінтеграційні документи – депутатка

У кожному порядку денному ВР будуть євроінтеграційні документи – депутатка

Укрінформ
У кожному порядку денному Верховної Ради будуть євроінтеграційні законодавчі акти; реально до кінця року ухвалити 30 законів.

Про це народна депутатка, заступниця голови Комітету ВР з питань інтеграції України до Європейського Союзу, голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева розповіла під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"У нас є намір ухвалити 80 законів до кінця року, але реалістична цифра – 30. Парламент не буде зупинятися у своїй роботі. Кожне голосування в Раді, кожен порядок денний матиме євроінтеграційні документи", – зазначила депутатка.

Читайте також: Бізнес, географічні бренди й авторське право: ВР підтримала низку євроінтеграційних законопроєктів

Мезенцева уточнила, що парламент має визначену робочу мапу спільно з офісом віцепрем‘єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Парламентарійка наголосила, що євроінтеграційний парламентський комітет щотижня працює над опрацюванням законопроєктів, необхідних для інтеграції України до ЄС.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Читайте також: У сесійній залі Ради встановили прапор ЄС

Президент Володимир Зеленський запевнив, що, попри розв’язану росією війну, Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Згодом віцепрем’єр – міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що статус кандидата в члени ЄС для України наданий Європейською радою без умов, проте виконання попередніх семи рекомендацій Європейської комісії необхідні для початку переговорів щодо повноправного членства.

Також Стефанішина заявила, що влада планує проголосувати у Верховній Раді до кінця року понад 30 законопроєктів у межах євроінтеграції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-