У сесійній залі Ради встановили прапор ЄС

У сесійній залі Ради встановили прапор ЄС

Відео
Укрінформ
До сесійної зали Верховної Ради України під оплески народних депутатів внесли прапор Європейського Союзу, який там тепер стоятиме поруч з українським.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Твіттері голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Зворушливо до сліз - прапор ЄС внесено до сесійної зали українського парламенту. Щоб залишити там", - написав він у коментарі до відео внесення прапора.

Як передає кореспондент Укрінформу, церемонія встановлення прапора ЄС відбулася під час підписання спільної заяви щодо стратегічної мети України – членства в ЄС.

"Ми ставимо собі за мету досягнення повноправного членства в ЄС. Розуміємо, що набуття статусу кандидата не означає приєднання до ЄС. Попереду у нас непростий шлях, але ми впевнені, що Україна гідно його здолає", - сказав під час церемонії Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Читайте також: Рада розгляне євроінтеграційні закони на найближчому пленарному засіданні - Стефанчук

Він наголосив, що сьогодні слова "Україна - це Європа", які звучали вже сотні разів, сповненні новим глибинним сенсом.

"Ми сьогодні захищаємо від навали ворогів не лише Україну, ми захищаємо всю Європу, ми захищаємо демократичні цінності, право на свободу, звичайне право самостійно вирішувати власну долю", - сказав Стефанчук.

Спікер Верховної Ради Руслан назвав встановлення прапора ЄС у парламенті історичним моментом.

"Історична мить! Прапор Європейського Союзу відтепер у стінах Українського парламенту Це була моя Мрія. Вона здійснилась. І додам: Верховній Раді личить прапор ЄС як за кольором, так і за сенсом" — зазначив він у Твіттері.

Читайте також: Президент анонсував новини про переговори щодо членства України в ЄС

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-