Завданням НАТО є підтримка України у війні – Столтенберг

Завданням НАТО є підтримка України у війні – Столтенберг

Укрінформ
Під час російської агресії проти України одним із завдань Північноатлантичного альянсу є підтримка Києва.

Як передає Укрінформ, про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на норвезькому острові Утея.

«У цьому конфлікті НАТО має два завдання. Підтримувати Україну. І не допустити переростання конфлікту в повномасштабну війну між НАТО і росією. Ми підтримуємо право України на самооборону. Це право закріплене міжнародним правом. Український народ проявив велику мужність протягом всієї війни», - сказав він.

За словами Столтенберга, НАТО має моральний обов’язок підтримувати Україну.

«Україна є незалежною країною з понад 40 мільйонами людей, які невиправдано піддаються жорстокій загарбницькій війні. Ми бачимо військові дії, напади на цивільне населення та руйнування, яких не було з часів Другої світової війни. Ми не можемо бути байдужими до цього», - додав генсек.

Читайте також: Залужний обговорив дії та плани з військовим керівництвом США та НАТО

Він наголосив, що ціну, яку платить Захід за наслідки російської агресії проти України, не можна порівнювати з ціною, яку щодня платить сама Україна.

«Ми платимо ціну за підтримку України. За військову, гуманітарну та фінансову підтримку. За санкції, які призвели до зростання інфляції та зростання цін у наших країнах. Але пам’ятайте – ціна, яку ми платимо, може вимірюватися грошима. Ціна, яку платить Україна, вимірюється людськими життями. Щодня сотні вбитих і поранених», - зазначив Столтенберг.

Читайте також: Новий пакет військової допомоги від США є інвестицією в безпеку східного флангу НАТО - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив про необхідність швидшого отримання Україною більшої кількості важкої зброї для успішного відбиття атак військ рф і переходу до контрнаступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-