Україна очікує жорсткіших обмежень у новому санкційному пакеті проти рф - Зеленський

Україна очікує жорсткіших обмежень у новому санкційному пакеті проти рф - Зеленський

Відео
Укрінформ
Україна у новому пакеті санкцій проти росії очікує жорсткіших обмежень для банківської системи рф та торгівлі енергоресурсами.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на спільному з Президентом Литви Гітанасом Науседою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо на наступний пакет (санкцій - ред), ми очікуємо більш жорстких речей. Ми декілька разів говорили про те, що, якщо ви відключаєте від системи SWIFT, будь ласка, відключайте абсолютно всю банківську систему рф. Ми вважаємо і бажаємо, щоб невдовзі ці можливості розглядалися", - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що українська сторона говорила з партнерами про те, що незастосування санкційної політики до газопостачання і торгівлі російськими енергоресурсами призведе до підвищення цін.

Читайте також: Дорожня карта санкцій «Єрмака-Макфола» виконана на 60% - ОП

"росія буде викручувати руки як би там хто не хотів, або які б не були домовленості. Ми з вами бачимо зростання цих цін", - констатував Президент.

За його словами, міжнародна аналітична група Макфол-Єрмак також окремо розробляє список людей в оточенні президента рф та їхніх бізнесів, нерухомості й рахунків у різних державах світу.

"Ми це передаємо ЄС, нашим партнерам, всім країнам по лінії МЗС. Ми постійно над цим працюємо. Там пропонується багато різних санкцій, а також аналіз тих санкцій, які діють або не діють. Також там є деталі того, як росія, через кого конкретно, хоче обходити або обходить ті чи інші санкції", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти росії ще на пів року

Як повідомлялося, 15 липня Європейська комісія представила нові пропозиції, так званий правовий пакет «продовження та приєднання», який покликаний підвищити ефективність санкцій. Ці пропозиції передбачають продовження санкцій на пів року з подальшою оцінкою та переглядом у січні 2023-го.

18 липня Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ ухвалила правовий пакет «продовження та приєднання».

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-