Відбудова України: уряд очікує восени проведення в Німеччині міжнародної конференції

Відбудова України: уряд очікує восени проведення в Німеччині міжнародної конференції

Укрінформ
Україна планує восени провести в Німеччині міжнародну експертну конференцію з питань відбудови України.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з федеральним міністром внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер і федеральним міністром праці та соціальних справ Німеччини Губертус Гайль, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Також під час зустрічі вони обговорили розвиток співробітництва та підтримку України в умовах російської збройної агресії.

Шмигаль подякував Федеральному уряду Німеччини за постійну підтримку в усіх сферах та особисто міністрам за те, що приїхали на власні очі побачити ситуацію в Україні.

“Цінуємо внесок Німеччини в забезпечення єдності Євросоюзу у підтримці України та заходах протидії повномасштабній російській агресії. Хочу також подякувати німецькій стороні за те, що за результатами саміту Групи семи канцлер ФРН Олаф Шольц анонсував скликання міжнародної експертної конференції з питань відбудови України та створення відповідного плану відбудови в рамках німецького головування в G7”, — зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна сподівається на підтримку Німеччини в наданні наступного траншу допомоги ЄС - Мінфін

Він підкреслив, що Україна очікує на проведення такої конференції вже цієї осені в Німеччині. За його словами, Європейська комісія також висловила готовність долучитися до заходу.

Крім того, Шмигаль висловив вдячність Німеччині за виділення Україні 1 млрд євро грантової фінансової допомоги.

“Це стало дуже суттєвою фінансовою опорою для виконання наших соціальних зобов’язань і стабілізації макрофінансової ситуації. Будемо вдячні за підтримку рішення щодо надання нашій державі макрофінансової допомоги в розмірі 8 млрд євро від Європейської комісії. Єдність Європейського Союзу є вирішальною у перемозі України”, — наголосив очільник уряду.

Сторони обговорили також розвиток проєктів у соціальній сфері. Як підкреслив Прем’єр-міністр, Україна велику увагу приділяє цифровізації державі, а тому важливі проєкти реформування соціальної сфери бачить саме через цифрові інструменти, як, наприклад, створення Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Шмигаль запросив Німеччину долучатися до реалізації таких проєктів.

Під час зустрічі було порушено питання щодо визнання українських документів у застосунку "Дія", адже багато українців через війну залишили країну, маючи із собою лише електронні документи.

Читайте також: До України прибули два міністри Німеччини

Федеральний міністр праці та соціальних справ Німеччини запевнив, що їхня держава піклується про громадян України, які вимушено перебувають на території ФРН, і продовжить надавати їм всебічну підтримку.

Гайль додав, що Німеччина буде сприяти розвитку ринку праці в Україні.

Федеральний міністр внутрішніх справ Німеччини, у свою чергу, повідомила, що ФРН передала для ДСНС автомобілі й генератори, готова допомогти у розмінуванні українських територій та буде робити все від себе залежне, аби допомогти Україні у війні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Україна отримала грант від Німеччини у розмірі 1 мільярд євро. Кошти були перераховані через спеціальний адміністративний рахунок МВФ. Загалом із моменту введення воєнного стану Україна отримала від Німеччини 1,3 мільярда євро фінансової підтримки.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-