Україна сподівається на підтримку Німеччини в наданні наступного траншу допомоги ЄС - Мінфін

Україна сподівається на підтримку Німеччини в наданні наступного траншу допомоги ЄС - Мінфін

Укрінформ
Міністри фінансів України та Німеччини Сергій Марченко і Крістіан Лінднер обговорили поточну економічну ситуацію в нашій державі, а також фінансову підтримку від іноземних партнерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба українського міністерства.

Сторони також обговорили рішення України оголосити запит інвесторам в українські державні єврооблігації та державні деривативи, аби отримати їхню згоду на внесення змін в умови зобов’язань.

Марченко наголосив, що затяжний характер війни спричинив тиск на фінансову систему України, тому це рішення дозволить уряду зменшити відплив валютної ліквідності на користь офіційного сектору та комерційних кредиторів.

Також він зазначив, що Україна сподівається на підтримку Німеччини у рішенні ЄС про надання наступного траншу макрофінансовоі допомоги у розмірі 8 млрд євро, яка допоможе підтримати стабільність та забезпечить безперебійне функціонування фінансової системи.

Окрім цього, український міністр подякував німецькому колезі за надання Німеччиною грантової допомоги у розмірі 1 млрд євро для фінансування першочергових видатків держбюджету.

Читайте також: Україна отримає €7,4 мільйона від KfW на енергоефективні кредити

Як повідомлялось, 1 липня Україна отримала грант від Німеччини у розмірі 1 млрд євро. Кошти були перераховані через спеціальний адміністративний рахунок МВФ. Загалом із моменту введення воєнного стану Україна отримала від Німеччини 1,3 млрд євро фінансової підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-