Українські надзвичайники отримали нове обладнання від колег з Німеччини

Українські надзвичайники отримали нове обладнання від колег з Німеччини

Фото
Укрінформ
Підрозділи ДСНС України отримали від Німеччини нове обладнання — дві автівки-тягачі для перевезення гумдопомоги та генератори живлення. Устаткування урочисто передали у Києві на Михайлівській площі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, Київщину 25 липня відвідали міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер та міністр соціальних питань Губертус Гайль. Для обох це був перший візит до України з початку повномасштабного вторгнення. Гості побували в Ірпені та Гостомелі, де на власні очі побачили результати злочинних діянь рф.

“Ми відвідали Ірпінь та Гостомель і побачили, які страшні злочини скоїла російська федерація і скільки горя вона принесла Україні. Ми хочемо показати свою солідарність з українцями. Країні потрібна економічна стабільність, і тоді можна починати відбудову та розвиток. Ми підтримуємо Україну у цьому напрямку не лише словами, а й ділом”, - зазначив Гайль.

Читайте також: ВМС отримали від фонду «Повернись живим» ще п'ять нових автомобілів

У рамках візиту відбулася передача обладнання для ДСНС. Це два автомобілі-тягачі для перевезення гуманітарної допомоги, причіп та 13 генераторів живлення. Фінансово допомогли МВС та МЗС Німеччини.

“Дуже дякую за те, що ми маємо можливість бути сьогодні тут. Ми приїхали, щоб висловити свою солідарність Україні і сказати, що ми дуже тісно стоїмо на боці України у цій боротьбі. Зараз ми передаємо 13 генераторів, які особливо важливі для осінньо-зимового періоду. Також ми домовилися з міністром МВС України про подальшу тісну співпрацю”, - сказала Фезер.

Підрозділи ДСНС України отримали від Німеччини нове обладнання / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Гості додали, що наразі у Німеччині перебуває 900 тисяч українських біженців. Німецька влада активно працює над тим, аби забезпечити для них комфортне перебування.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підкреслив важливість нової техніки у роботі ДСНС та розповів про подальшу співпрацю.

Читайте також: На реанімобілі для важкопоранених зібрали вже понад $2 мільйони

“Генератори будуть допомагати ДСНС швидше реагувати на будь-які порушення енергопостачання або водопостачання, які можуть відбутися у зв’язку з агресією рф. Сьогодні ми мали кілька напрямків спілкування. Фактично це доєднання до механізмів цивільного захисту ЄС. Це механізм, через який ДСНС вже отримала кілька сотень сучасних автомобілів, це зараз продовжується. Ми також обговорили питання воєнних злочинів та їх розслідування. Німеччина допомагає нам у цьому саме у проведенні ДНК-експертиз. Також обговорювали напрямок кіберполіції, кібершахрайства — теж поширена проблема. Ми побачили багато шляхів для подальшої співпраці”, - розповів він.

Гості відвідали виставку зруйнованої російської техніки та оглянули рятувальне обладнання, яке раніше надійшло до України від Німеччини. Кожна автівка не стоїть на місці і зараз активно використовується для порятунку людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-