Голова ВР прогнозує, що найбільші дискусії будуть через закони про медіа і нацменшини

Голова ВР прогнозує, що найбільші дискусії будуть через закони про медіа і нацменшини

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує, що серед тих євроінтеграційних законопроєктів, які планує ухвалити український парламент, найбільші дискусії будуть стосуватися законів про медіа і національні меншини.

Про це Голова ВР заявив у ефірі українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

Щодо євроінтеграційні законодавчі ініціативи він зазначив, що серед них немає якихось таких, які б негативно впливали на життя пересічного громадянина.

«Є ті, які можуть викликати дискусію, і це нормально. Зокрема, я думаю, що буде велика дискусія щодо закону про медіа, буде дискусія по закону про національні спільноти. Але ми маємо просто закладати у них директиви ЄС, бо у нас є дороговказ на ці директиви, і вже вести нашу дискусію у межах тільки одного питання – відповідає чи не відповідає директивам ЄС. І тому тут знімаються будь-які інші бажання чи якісь інші впливи», - сказав Стефанчук.

За його словами, в України наразі одна дорога – це шлях до ЄС.

«І тому будь-яке законодавство буде, у першу чергу, співмірятися з тими цінностями, принципами, регламентами і директивами ЄС, до яких ми намагаємося дійти», - сказав спікер.

Читайте також: Стефанчук розповів, коли оголосять радника Голови ВР з євроінтеграції

Як повідомлялося, 22 липня заступник міністра культури на інформаційної політики Тарас Шевченко поінформував, що ухвалення нового закону про медіа необхідне не лише через обов'язки, які має Україна на шляху вступу до Європейського Союзу, але й для посилення юридичного захисту на інформаційному фронті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-