Стефанчук розповів, коли оголосять радника Голови ВР з євроінтеграції

Стефанчук розповів, коли оголосять радника Голови ВР з євроінтеграції

Укрінформ
Переможця конкурсу на посаду помічника очільника українського парламенту з питань євроінтеграції можуть оголосити уже в понеділок-вівторок.

Про це в ефірі українських телеканалів поінформував Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Раніше я оголосив публічно конкурс на мого особистого радника з питань євроінтеграції. І ми на вихідних уже завершили цей конкурс. Під час конкурсу було подано близько 200 заявок. І я думаю, що завтра-післязавтра ми оголосимо переможця (цього конкурсу – ред.)», - поінформував Стефанчук.

За його словами, під час цього конкурсу ті, хто був долучений до нього, звернули увагу ще і на дуже хороших експертів, яким би теж хотіли запропонувати місце десь у Апараті ВР. Очільник ВР зазначив, що мова йде про тих осіб, які дуже гарно розбираються у європейському законодавстві і які можуть докластися до потужного процесу євроінтеграції у стінах парламенту.

Окремо, відповідаючи на питання щодо команди експертів, які допомагатимуть із євроінтеграційними законами, Стефанчук заявив, що ВР при цьому покладається не тільки на українських експертів.

За його словами, наразі йде пропрацювання діяльності українського парламенту з Європарламентом - при цьому ВРУ планує активно співпрацювати з науковою службою Європарламенту.

«І окрім цього, ми маємо домовленості з парламентами зарубіжних країн. Ви знаєте, що мною був підписаний меморандум з сенатом Франції, де ми теж домовилися, що вони будуть надавати усю необхідну консультативну допомогу. Аналогічні підходи у нас є і з іншими парламентами - Польщі, Німеччини, Латвії, Литви, Естонії - тобто, тих країн, які можуть надати нам свою консультативну допомогу», - уточнив він.

Глава ВР України зазначив, що «у цьому буде яскрава різниця з тим, що було».

«Ми хочемо взяти у dream-team людей, які живуть євроінтеграцією, щоб вони могли долучитися до великого державницького процесу, надати їм відповідні експертні можливості, і парламент має враховувати їхню думку при прийнятті тих чи інших законодавчих актів», - сказав Стефанчук.

Читайте також: КСУ та боротьба з відмиванням коштів: Стефанчук розповів про найближчі плани Ради

Як повідомлялося, 2 липня Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив конкурс на посаду свого радника з питань приведення національного законодавства до правової системи Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-