Україна розраховує на ухвалення законодавства щодо рекомендацій Єврокомісії восени - Стефанішина

Україна розраховує на ухвалення законодавства щодо рекомендацій Єврокомісії восени - Стефанішина

Укрінформ
Віцепрем'єрка-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина поінформувала про прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії.

Про це вона заявила в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Робота тут дуже добре спланована. Я її координую з точки зору прогресу і комунікації з європейською стороною. На сьогодні вже на розгляді Європейської комісії перебуває закон про національні меншини, який був розроблений в діалозі з відповідними спільнотами. Ми очікуємо рекомендацій. Так само ведеться робота по законодавству по медіа», - сказала Стефанішина.

Вона відзначила і той факт, що Президент Володимир Зеленський закликав невідкладно завершити призначення керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Угода про асоціацію з ЄС: Україна має підготувати усі правові акти до 9 серпня

На її думку, немає жодних колізій у призначенні керівництва САП через відсторонення генерального прокурора Ірини Венедіктової, оскільки найважливіше на даному етапі – це офіційне завершення конкурсною комісією своєї роботи та визначення офіційного переможця.

«Відповідно до закону про воєнний стан, було прийнято рішення стосовно генерального прокурора. Зараз є особа, яка виконує його обов’язки без будь-яких обмежень, тому що нам важливо дочекатися офіційного рішення комісії. Це найважливіше на даному етапі», - пояснила Стефанішина.

Крім того, віцепремʼєрка-міністерка зауважила, що триває процес у рамках судової реформи, і влада не залишає можливості скептикам підважувати або затягувати процес нашої європейської інтеграції.

Читайте також: Україна готова брати активну участь у дискусіях щодо майбутнього ЄС - Стефанішина

«Прогрес по цих семи рекомендаціях вже зараз, менш ніж за місяць, дуже серйозний. І ми розраховуємо на ухвалення відповідного законодавства вже восени цього року», - підсумувала вона.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Одночасно із затвердженням статусу кандидата на вступ до ЄС для України Брюссель висунув на адресу Києва вимоги щодо проведення реформ, надавши список із семи пунктів.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить утілювати законодавство, норми та правила Євросоюзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Фото: eu-ua.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-