Угода про асоціацію з ЄС: Україна має підготувати усі правові акти до 9 серпня

Угода про асоціацію з ЄС: Україна має підготувати усі правові акти до 9 серпня

Укрінформ
Міністерства мають завершити підготовку всіх нормативно-правових актів на виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС до 9 серпня.

На цьому наголосила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на нараді з заступниками міністів у сфері євроінтеграції, повідомляє Укрінформ із посиланням на допис Офісу віцепрем'єра у Фейсбуці.

Зазначається, що учасники наради розглянули перелік актів права ЄС, які необхідно імплементувати у різних сферах відповідно до Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Ухвалення євроінтеграційного законодавства пріоритизовано на найвищому політичному рівні. Маємо ухвалити десятки важливих законопроєктів. Ці рішення не завжди будуть простими. Однак вони необхідні для подальшої інтеграції України до ЄС та відкриття нових можливостей для української економіки», – заявила Стефанішина.

Відповідно до моніторингової системи «Пульс Угоди», виконання Угоди про асоціацію сягає 64%.

Читайте також: Україна вже працює над реформами: Стефанішина зустрілась з послами країн G7

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Одночасно із затвердженням статусу кандидата на вступ до ЄС для України Брюссель висунув на адресу Києва вимоги щодо проведення реформ, надавши список із семи пунктів.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить утілювати законодавство, норми та правила Євросоюзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-