Україна вже працює над реформами: Стефанішина зустрілась з послами країн G7

Україна вже працює над реформами: Стефанішина зустрілась з послами країн G7

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина обговорила з послами країн «Групи семи» питання безпеки, відбудови України та рух до членства в Євросоюзу.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Стефанішина зауважила, що посли привітали Україну з отриманням статусу кандидата та висловили готовність підтримати на шляху реформ для подальшого зближення з ЄС, сторони детально обговорили виконання рекомендацій Єврокомісії. Віцепрем’єрка відзначила, що Україна вже працює над необхідним законодавством.

«Статус кандидата для України став визнанням усіх тих реформ, які ми провели за останні 8 років, але тривалий шлях ще попереду. Статус кандидата відкриває для України нові інструменти, які ми зможемо використати для реалізації необхідних реформ та набуття повноцінного членства у Євросоюзі", – сказала Стефанішина.

Віцепрем’єрка також обговорила з послами процес відновлення України, який включатиме як реконструкцію, так і покриття дефіциту бюджету. Вона наголосила на важливості спільних негайних дій для підтримки українців в умовах війни, особливо соціально вразливих груп, та відновлення житлово-комунальної інфраструктури.

Крім того, учасники обговорили безпекову ситуацію та результати Саміту НАТО у Мадриді. Подякувавши партнерам за надану військову допомогу, Стефанішина наголосила на необхідності подальшої потужної підтримки: «Це питання виживання Української держави; наша можливість захистити українців».

Як повідомляв Укрінформ, Стефанішина за підсумками зустрічі з послами країн ЄС заявила, що держави-члени готові допомогти уряду України максимально наблизити національне законодавство до актів права ЄС, зокрема через залучення додаткової експертизи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-