Стефанчук переконаний, що ВР підтримає законопроєкт про правові та соціальні гарантії поляків в Україні

Стефанчук переконаний, що ВР підтримає законопроєкт про правові та соціальні гарантії поляків в Україні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук переконаний у підтриманні парламентом внесеного Президентом законопроєкту про правові та соціальні гарантії для поляків в Україні.

Про це спікер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Стефанчук нагадав, що коли в українському парламенті виступав зі зверненням Президент Польщі Анджей Дуда, глава Української держави Володимир Зеленський пообіцяв внести до ВР законопроєкт про особливий статус громадян Польщі, які перебувають в Україні.

“Акт внесено Президентом і зареєстровано як невідкладний. Це означає, що впродовж 14 днів законопроєкт має пройти всі процедури, після цього — голосування. Це дзеркальний документ і адекватний тому, яку підтримку відчувають і мають українці. Це важливо. У мене немає сумнівів, що сесійна зала його підтримає”, - наголосив Голова ВР.

Він додав, що це “шаноблива сплата боргу за те, що для нас зробила, робить і робитиме Польща”.

Читайте також: Довибори депутатів можливі лише після завершення війни - Стефанчук

Як повідомлялося, напередодні Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про правові та соціальні гарантії для громадян Польщі в Україні.

У документі передбачається, зокрема, надання громадянам Польщі та членам їхніх родин можливості легального перебування на території України протягом 18 місяців з дати ухвалення закону. Поляки також отримають право на працевлаштування, здійснення господарської діяльності, навчання в закладах освіти, медичне обслуговування на території України та окремі соціальні виплати згідно з українським законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-