Довибори депутатів можливі лише після завершення війни - Стефанчук

Довибори депутатів можливі лише після завершення війни - Стефанчук

Укрінформ
Довибори народних депутатів до Верховної Ради замість тих, хто вибув з тих чи інших причин, можуть відбутися лише після завершення війни в Україні. 

Як передає Укрінформ, про це заявив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, повідомляє пресслужба Верховної Ради.

«Проведення довиборів до Верховної Ради України для обрання народних депутатів України замість Дмитра Лубінця та Вадима Новинського стане можливим лише після завершення в Україні воєнного стану», — повідомив Стефанчук у коментарі ЗМІ.

Спікер нагадав, що після того, як парламент підтримав кандидатуру Лубінця на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, він склав повноваження народного депутата, й у парламенті «з’явилася вакансія».

«У зв'язку з тим, що в Україні діє воєнний стан, згідно з відповідним законом, ми не можемо проводити вибори в цей період, тому зараз ця посада залишатиметься вакантною. У період воєнного стану за жодним напрямком, за жодним мандатним округом не будуть проводитися вибори — вони можливі лише після завершення воєнного стану», — наголосив Стефанчук.

Читайте також: Депутатам на час війни дозволили приймати цінні подарунки, щоб підтримати ЗСУ

Він також нагадав, що парламент підтримав складення депутатських повноважень Вадимом Новинським.

«Тому ми поки що будемо працювати в тому форматі, який є у Верховній Раді України — це 420 народних депутатів», — підсумував голова ВРУ.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня позафракційний народний депутат Вадим Новинський написав заяву про складання депутатських повноважень. У 2019 році він був обраний до Верховної Ради дев'ятого скликання від політичної партії «Опозиційний блок» як її член за 57 округом (місто Маріуполь Донецької області). Був позафракційним народним депутатом. Новинський відомий як бізнесмен та проросійський політик.

Читайте також: Передумов для відставки будь-кого з міністрів наразі немає - Стефанчук

1 липня народні депутати призначили Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-