Виступ спікера французького Сенату у Раді переривали оплески

Виступ спікера французького Сенату у Раді переривали оплески

Фото
Укрінформ
Спікер Сенату Французької Республіки Жерар Ларше під час виступу у Верховній Раді України запевнив у підтримці Української держави під час війни з російською федерацією.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Глава українського парламенту процитував Ларше: "Доля вашої країни пишеться кривавими літерами війни", зазначивши, що народні депутати переривали оплесками увесь виступ спікера Сенату Франції.

Читайте також: Французькі сенатори відвідали Бучу та Бородянку

"Безкомпромісна підтримка та єдність — те, що ми сьогодні вкотре відчули… Україна зробить усе, аби стати повноправним членом Євросоюзу. Франція — наш союзник", – зазначив Стефанчук.

За його словами, Ларше запевнив, що Сенат Франції та національні парламенти Європи будуть пліч-о-пліч з Україною у найближчі місяці: від статусу кандидата до затвердження рішення про вступ до Європейського Союзу.

Читайте також: Військова підтримка України та санкції проти рф: Шмигаль зустрівся з головою Сенату Франції

"У цих стінах, у будівлі Парламенту, б’ється серце європейського парламентаризму. Яка ж радість бачити у цій залі прапор ЄС разом з Українським стягом. 12 зірок на блакитному тлі є символом єдності та надії. І цей прапор об’єднує нас від Парижа до Києва, від Києва до Брюсселя", — процитував французького колегу Голова ВРУ.

Стефанчук подякував спікеру французького Сенату за таку позицію і за те, що Франція готова допомагати Україні в довгостроковій перспективі на всіх рівнях, включно з військовим.

Як повідомлялося, голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше 9 липня перебуває з візитом в Україні. Він уже виступив в українському парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-