Стефанчук обговорив з головою Сенату Франції військову підтримку України

Стефанчук обговорив з головою Сенату Франції військову підтримку України

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч зі спікером Сенату Французької Республіки Жераром Ларше.

Про це повідомляється на сайті ВР, передає Укрінформ

Стефанчук і Ларше обговорили питання євроінтеграційного шляху України, військової та гуманітарної підтримки, а також притягнення до відповідальності винних у скоєнні звірств на території України.

Голова ВР подякував за підтримку України на шляху до Європейського Союзу, а також відзначив роль Франції у наданні військової допомоги нашій країні.

«Ваші CAESAR фантастичні, вони роблять дуже багато на полі бою. Усі ми розуміємо, що шлях до мирних переговорів із росією лежить винятково через її поразку на полі бою», - зазначив Стефанчук.

Він наголосив, що Україна ні на кого не нападала, а лише обороняється, але українцям дуже потрібна конкретна військова підтримка. Водночас спікер парламенту висловив вдячність народу Франції та президенту Макрону, «який після завершення саміту НАТО сказав, що Франція дуже швидко поставить техніку, необхідну Україні для захисту».

Зі свого боку голова Сенату Французької Республіки наголосив, що Україна потребує військової підтримки, аби на рівних протистояти ворогу: «Уся Франція усвідомлює цю необхідність». Водночас Ларше зауважив, що обидві країни мають спільно визначити, у який спосіб Франція «може бути помічною у непростому шляху, який приведе Україну від статусу кандидата до вступу в Євросоюз».

Читайте також: Військова підтримка України та санкції проти рф: Шмигаль зустрівся з головою Сенату Франції

«Хочемо запропонувати вам разом з іншими країнами та представниками національних парламентів бути пліч-о-пліч на цьому шляху під час роботи Верховної Ради щодо окремих питань, які незабаром фігуруватимуть на парламентському порядку денному: зокрема, щодо Конституційного суду, боротьби з корупцією, стосовно національних меншин – з усіх цих питань готові надавати підтримку та допомогу», - запевнив голова Сенату Франції.

Як повідомляв Укрінформ, Жерар Ларше разом із французькими сенаторами відвідав зруйновані російськими загарбниками Бородянку і Бучу на Київщині.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-