Військова підтримка України та санкції проти рф: Шмигаль зустрівся з головою Сенату Франції

Військова підтримка України та санкції проти рф: Шмигаль зустрівся з головою Сенату Франції

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і голова Сенату Франції Жерар Ларше під час зустрічі обговорили підтримку України, енергетичну й продовольчу безпеку в Європі та світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається, Шмигаль подякував французькій стороні за підтримку, яку вона надає Україні в усіх сферах - від постачання зброї, технологій, навчання військових до фінансової, гуманітарної допомоги та санкцій.

Зустріч Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з головою Сенату Франції/Фото:.kmu.gov.ua

«Важливо, щоб ми всі були на одній стороні. Окрім військової складової, дуже важливим інструментом стримування росії є санкційна політика. Вдячні Франції за підтримку всіх шести пакетів. Необхідно застосувати й так звані вторинні санкції, щоб росія не могла адаптуватися. Пакети санкцій мають постійно посилюватися, тому очікуємо наступного, сьомого пакета», - зазначив Шмигаль.

Прем’єр наголосив, що росія продовжує шантажувати європейські країни гібридною зброєю у вигляді газу та нафти. Водночас Україна, за його словами, має одні з найбільших підземних природних сховищ газу в Європі.

Читайте також: Шмигаль – про стимуляцію економіки: Важливіше не наробити помилок, ніж екстраординарні кроки

«Переконаний, ми можемо знайти синергію для використання нашої газотранспортної системи й сховищ, щоби збільшити об’єм транзиту для європейських країн», - заявив Прем’єр-міністр.

Як зауважив Шмигаль, Україна вже є частиною європейського енергетичного ринку ENTSO-E і вже експортує в його межах перші 100 МВт електроенергії.

«Україна здатна постачати близько 2 тис. МВт електроенергії. Це доволі потужна частина електрики, яку ми можемо постачати для Європейського Союзу, забезпечуючи стабільність енергосистеми Європи», - зазначив він.

Шмигаль і Ларше також обговорили потреби України для розблокування її морських портів. Прем’єр-міністр наголосив на важливості доносити правду африканським та азійським країнам, що ймовірна харчова криза - це наслідок блокування росією українських портів, а не санкцій проти рф, як це намагається подати російська пропаганда.

Читайте також: До кінця року Україна отримає ще близько $20 мільярдів допомоги від партнерів – Прем’єр

«Цивілізований світ має бути надзвичайно консолідований - лише так можна буде протистояти гібридним впливам рф», - заявив глава уряду.

Крім того, Шмигаль подякував Франції за підтримку реформ в Україні. Він зауважив, що реформа децентралізації на 100% виправдала себе, особливо під час війни.

«Більшість голів громад, очільників міст потужно проявили себе на територіях, які були окуповані, які є на лінії фронту. Вони залишаються зі своїми громадами, підтримують людей. Їхня роль зростає щороку. Децентралізація - це реформа, яка допомагає об’єднати Україну», - заявив він.

Голова Сенату Франції висловив захоплення й солідарність українському народу, який чинить опір агресору. Він запевнив, що Франція буде поряд з Україною на шляху до членства в ЄС.

Читайте також: Шмигаль про конференцію в Лугано: Отримали відгуки та пропозиції - буде оновлений перелік партнерів

Як повідомляв Укрінформ, голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше разом із французькими сенаторами відвідали зруйновану російськими загарбниками Бородянку і Бучу на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-