Шмигаль – про стимуляцію економіки: Важливіше не наробити помилок, ніж екстраординарні кроки

Шмигаль – про стимуляцію економіки: Важливіше не наробити помилок, ніж екстраординарні кроки

Укрінформ
На сьогодні завдання уряду полягає в тому, щоб запустити вітчизняну економіку, і тому уряд готовий іти на екстраординарні кроки в підтримці та стимуляції вітчизняного бізнесу.

Про це, як передає Укрінформ, сказав Премʼєр-міністр Денис Шмигаль в ефірі Національного телемарафону.

«Один із таких кроків - це велика програма грантів для середнього і малого бізнесу "єРобота". Вона абсолютно нова, такої програми не існувало до 24 лютого, саме вона покликана підтримати бізнес у воєнний час. Пропонуємо людям, які готові започаткувати власну справу, гранти від держави в різних напрямках. Ключова вимога - утворити 1-2 робочих місця. В аграрному напрямку, IT-сфері, переробці сільськогосподарської продукції, садівництві, де розмір бізнесу може перевищувати 10 млн грн, держава готова давати 70% необхідних коштів у вигляді безповоротних грантів. Розраховуємо, що це створить робочі місця та підвищить сплату податків», - сказав Премʼєр-міністр.

Читайте також: Для відновлення України створять консультаційну раду - ведуть переговори з Фукуямою та Бальцеровичем

Окрім цього, працюють й інші механізми підтримки, зокрема, здешевлення кредитування за програмою «Доступних кредитів 5-7-9».

«Ця програма теж успішно працює, і ми будемо забезпечувати її фінансування під час війни, бо вона дає можливість бізнесу почувати себе впевнено в умовах коливання кредитних ставок у банках», - зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що за останні 80 років світ не стикався з такими обставинами, в яких нині перебуває Україна через віроломний напад росії, і тому для економіки немає готових рецептів як правильно діяти - чи більше монополізувати її державою, чи навпаки лібералізувати.

Читайте також: Український бренд відновлення: Шмигаль розповів, як створювався проєкт United24

«Зараз важливо не зробити критичних помилок. Це важливіше, ніж наважитися на екстраординарні кроки. Ми повинні розуміти, що бізнес просить про стабільність, зрозумілість і передбачуваність, аби він міг працювати. І навіть в умовах війни маємо про це подбати», - підкреслив Премʼєр.

Як раніше повідомляв Укрінформ, українці з 1 липня можуть у застосунку «Дія» подавати заявки на участь у проєкті «єРобота».

Даний проєкт містить шість програм, які дадуть змогу створити десятки тисяч бізнесів і сотні тисяч робочих місць. Зокрема, перша програма передбачає гранти до 250 тис. грн на будь-який мікробізнес. Друга — гранти до 8 млн на розширення та створення підприємств у сфері переробки. Третя і четверта програми — гранти на висадку садів (до 400 тис. грн за 1 га) і побудову теплиць (до 7 млн грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-