Для відновлення України створять консультаційну раду - ведуть переговори з Фукуямою та Бальцеровичем

Для відновлення України створять консультаційну раду - ведуть переговори з Фукуямою та Бальцеровичем

Укрінформ
Першість та координація у відбудові України залишиться за її урядом, бізнесом та суспільством. Проте активно долучаться всі країни-партнери, а також Нобелівські лауреати та відомі світові імена.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

Розповідаючи про результати Міжнародної конференції з відбудови у Лугано, він підкреслив, що всі країни-партнери погодилися приєднатися до відновлення України, як до цього долучилися до її захисту.

Читайте також: Український бренд відновлення: Шмигаль розповів, як створювався проєкт United24

«Ми всі об’єдналися у захисті нашої держави, ми всі будемо об’єднані у відновленні. І це теж важливий девіз, який пройшов наскрізною ниткою через всю конференцію. Всі партнери з тим погодились. Неможливо сьогодні конкурувати за те, хто буде лідером у відновленні. Ми всі разом буде відновлювати, причому ніхто не буде відновлювати Україну без України. Першість і координація залишається за Україною, її урядом, бізнесом та суспільством», - підкреслив Шмигаль.

Він зауважив, що до відновлення залучать відомих в усьому світі економістів, політиків та інших діячів. Це також допоможе максимально ефективно і обґрунтовано реалізувати плани з відбудови.

Читайте також: До кінця року Україна отримає ще близько $20 мільярдів допомоги від партнерів – Прем’єр

«Є велика робота підготовча і документальна. Секретаріатом всього цього, хто оформлює і координує, є Офіс реформ і відновлення при Кабінеті Міністрів. Окремо створюється орган на кшталт наглядової ради і ради порадників високого рівня. Ми сьогодні спілкуємося з Френсісом Фукуямою, з паном Бальцеровичем (Лешек Бальцерович – економіст і політик, Френсіс Фукуяма – політичний економіст - ред). Тобто такі світові імена, Нобелівські лауреати, які будуть також збиратись і генерувати на науковій основі бачення розвитку макроситуації в Україні, фінансових ринків і фінансові сфери та бізнесу », - повідомив прем’єр.

Шмигаль нагадав, що головний офіс з відновлення України знаходитиметься у Києві. Офіси будуть і в містах країн-партнерів, що дозволить максимально коректно й ефективно керувати процесом відбудови.

Читайте також: Головний офіс з відновлення України розташують у Києві та містах країн-партнерів – Шмигаль

«Ключовий офіс в Києві на базі Офісу реформ і відновлення. І окремо створюємо офіси в країнах-партнерах, ми вже домовились з чотирма країнами. Це країни-партнери, які будуть допомагати координувати нас з нашими партнерами стосовно і методик, і проєктів, і фінансування», - розповів Шмигаль.

Він висловив переконання, що ця структура буде працювати "дуже коректно і конкретно".

"Всі наші партнери погодились з такою інфраструктурою і таким підходом до координації. Тому це теж конкретний результат, якого ми досягли і затвердили на цій конференції", - підсумував прем'єр.

Як повідомлялося, за даними уряду, план відновлення України вже зараз оцінюється у 750 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-