Санкції проти росії є недостатніми, їх треба посилити - МЗС Польщі

Санкції проти росії є недостатніми, їх треба посилити - МЗС Польщі

Укрінформ
Нинішні санкції проти росії є недостатніми, необхідним є новий пакет санкцій.

На цьому під час спільної пресконференції з главою МЗС Фінляндії Пеккою Гаавісто в п’ятницю у Гельсінках заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, передає Укрінформ з посиланням на TVN24.

“Російський режим треба ізолювати від міжнародної спільноти та економіки. Нинішніх санкцій недостатньо, ми повинні продовжувати роботу над новим пакетом обмежувальних заходів”, - підкреслив Рау.

Він зазначив, що Польща вітає подання заявки Фінляндії на членство в НАТО, зазначивши, що її вступ до Альянсу значно посилить безпеку і політичну стабільність в районі Балтійського моря.

Він також подякував Фінляндії за солідарність і підтримку України.

У свою чергу Гаавісто заявив, що його країна солідарна з Україною, на яку напала росія. Він поінформував, що Фінляндія прийняла у себе понад 20 тис. біженців з України, його країна виділила також 70 млн євро кошти на відбудову України.

Фінський міністр зауважив, що російська агресія проти України 24 лютого прискорила процес інтеграції його країни до НАТО.

Читайте також: Значна кількість підприємств ВПК росії досі не потрапила під західні санкції - Reuters

Як повідомлялося, на початку червня Євросоюз ухвалив шостий пакет санкцій проти рф та білорусі. Україна також працює з Європейським Союзом над сьомим пакетом санкцій проти рф.

На нещодавньому саміті НАТО у Мадриді Фінляндію та Швецію офіційно запросили до членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-