Значна кількість підприємств ВПК росії досі не потрапила під західні санкції - Reuters

Значна кількість підприємств ВПК росії досі не потрапила під західні санкції - Reuters

Укрінформ
Майже три десятки керівників російських фірм, що виробляють зброю, і щонайменше 14 компаній оборонного комплексу не потрапили під санкції США, Європейського Союзу або Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агентство Reuters, яке провело аналіз російських компаній, керівників та інвесторів.

«Крім того, санкції щодо російських виробників зброї і олігархів застосовувалися цими союзниками з НАТО непослідовно: одні уряди наклали санкції, інші – ні», - йдеться в публікації.

Серед магнатів оборонної сфери, проти яких не було запроваджено санкцій, - найбільший акціонер ВАТ «Концерн Калашников» Алан Лушников, якому належить 75% акцій компанії.

Зазначається, що сама компанія потрапила під санкції США у 2014 році, коли росія окупувала український півострів Крим. Цього року ЄС і Велика Британія також запровадили санкції проти концерну «Калашников». Але персонально власника вони не зачепили.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року розпочалася повномасштабна російська військова агресія проти України, яка ведеться також з території білорусі.

Читайте також: НАТО: Мадридська мобілізація

Країни ЄС погодили вже шість пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та близьких до кремлівського режиму осіб, які обмежують здатність росії до продовження війни проти України.

Лідери держав "Групи семи" запевнили, що підтримуватимуть Україну "скільки буде необхідно", а також пообіцяли посилення санкцій проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-