Намірами зруйнувати співпрацю ОБСЄ з Україною росія сама себе ізолює – Цимбалюк

Намірами зруйнувати співпрацю ОБСЄ з Україною росія сама себе ізолює – Цимбалюк

Укрінформ
Заблокувавши продовження мандату Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, росія намагається зруйнувати співпрацю Організації з Україною, однак це радше навпаки приведе до ізоляції рф в ОБСЄ.

Як передає Укрінформ, про це Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк написав на своїй сторінці у Tвітері.

"Дякую Координатору проєктів ОБСЄ в Україні та його команді за цінну роботу. Не продовжуючи мандат, росія хоче зруйнувати співпрацю ОБСЄ з Україною, але радше навпаки вона сама себе ізолює", - прокоментував Цимбалюк закриття офісу Координатора проєктів ОБСЄ в Україні через позицію росії.

Читайте також: Рау подякував Кулебі за швидку реакцію на слова посла України в Німеччині

У цьому контексті український посол привітав зусилля Польського головування в ОБСЄ та генеральної секретарки ОБСЄ Гельґи Шмід, "спрямовані на захист цілісності та репутації ОБСЄ".

Як повідомлялося, напередодні чинний голова голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Гельґа Шмід заявили, що Організація ініціювала заходи щодо закриття Офісу Координатора проєктів в Україні через позицію росії.

За словами Рау, польське головування в ОБСЄ докладатиме всіх зусиль, щоб зберегти безцінний досвід і знання, набуті Координатором проєктів в Україні, і забезпечити, щоб ОБСЄ залишалася присутньою та співпрацювала з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня росія заблокувала продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка існувала з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-