Конкурс на посаду глави НАБУ буде оголошений у найближчі дні або тижні - Зеленський

Конкурс на посаду глави НАБУ буде оголошений у найближчі дні або тижні - Зеленський

Укрінформ
Конкурс з обрання керівника Національного антикорупційного бюро має бути оголошено у найближчі дні або тижні, а питання щодо призначення очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури має вирішувати конкурсна комісія.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на спільному з Прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується НАБУ, конкурс має бути оголошений, там повинен бути повний склад комісії. Впевнений, що у якісь наступні дні або тижні це буде зроблено. Що стосується керівника САП, не Президент, а комісія вирішує, хто переможець, а потім призначає Генеральний прокурор, а точно не Президент України", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що після 24 лютого у нього були інші пріоритети.

Читайте також: Відновлення України потрібно поєднати з новою хвилею реформ – глава Єврокомісії

"Війна - найголовніший пріоритет. Це не говорить про те, що життя закінчується, і паралельно ми повинні це робити. Саме тому ми й отримали кандидатство, а потім уже рекомендації. Бо весь світ розуміє, що головну реформу, яка зараз відбувається в Європі, робить саме Україна. Саме ми робимо все, щоб Євросоюз і НАТО були об'єднаними, і вони об'єдналися так, як ніхто ніколи не об'єднувався. Це головна реформа, яку вже зробила Україна, народ і влада, які були єдині в цій реформі. На жаль, дуже висока ціна цієї реформи", - зазначив Президент.

Читайте також: Бізнес, географічні бренди й авторське право: ВР підтримала низку євроінтеграційних законопроєктів

Що стосується інших реформ, то, за його словами, до України велика довіра, тому що всі бачать, якими темпами ми йдемо вперед на шляху до повноправного членства в ЄС.

"Тож усі реформи будуть зроблені, проголосовані - у мене немає жодного сумніву. Але все буде зроблено в порядку пріоритетів для нашої держави", - наголосив Зеленський.

Він додав, що набуття Україною статусу кандидата у члени ЄС відбувається абсолютно прозоро, цей шлях було пройдено за 115 днів.

"Мені здається, що шість із семи моментів (рекомендацій Єврокомії – ред.) - це не вимоги, а рекомендації на шляху після того, як Україна отримає статус кандидата. Все це буде виконано нашою державою", - запевнив Президент.

Читайте також: Європа не стомиться підтримувати Україну до самої перемоги – фон дер Ляйен

Як повідомляв Укрінформ, президент Єврокомісії Урсула фон ден Ляєн у відеозверненні до українського парламенту у п’ятницю заявила, що міжнародна спільнота мобілізує підтримку зусиль для відновлення України, але для посилення впливу інвестицій необхідно поєднати відбудову країни з новою хвилею реформ. Серед іншого вона наголосила на необхідності призначення керівників НАБУ і САП.

Глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-