Заступник генсека НАТО розповів, як Альянс допомагає Україні

Заступник генсека НАТО розповів, як Альянс допомагає Україні

Відео
Укрінформ
Заступник генсека НАТО Мірча Джоане не погоджується з критикою щодо недостатності допомоги Україні з боку Альянсу і закликає розглядати її у комплексі з усією підтримкою західних демократій.

Про це він заявив в інтервʼю "Європейській правді", повідомляє Укрінформ.

«У нас, у НАТО, є згода та домовленість, що Альянс як такий надає Україні суттєву, але тільки нелетальну допомогу, а натомість держави-члени чи то одноосібно, чи то у партнерстві з НАТО, надають Україні підтримку летальним, військовим спорядженням. Зрештою, що для вас важливіше: розподіл ролей між Альянсом та його членами чи вам цікавий кінцевий результат, тобто те, як НАТО допомагає Україні?» - сказав Джоане.

На його думку, дивитися на ситуацію слід комплексно і сприймати допомогу як спільну і скоординовану підтримку західних демократій.

Читайте також: НАТО не допоможе розблокуванню Чорного моря - заступник генсека

Генсек НАТО уточнив, що допомога з боку Альянсу включає пальне, засоби хімічного, біологічного та ядерного захисту, підтримки у кіберпросторі, боротьбі з дезінформацією, підвищення стійкості України та тренування українських військових починаючи з 2014 року.

«Нинішня настільки успішна діяльність ЗСУ – це комбінація героїзму та винахідливості. Ми справді бачимо багато класних військових рішень з їхнього боку. Але це якраз ті рішення, які відповідають натівському стилю, які стали можливими завдяки тим підходам до командування, яких ми вас вчили. І це допомагає Україні!" - зауважив Джоане.

Заступник генсека Альянсу також наголосив, що українці можуть розраховувати на допомогу у тому числі у переході на натівські зразки зброї, оскільки озброєння радянських часів уже закінчилося.

Читайте також: Столтенберг анонсував важливі рішення на саміті НАТО

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-