Столтенберг анонсував важливі рішення на саміті НАТО

Столтенберг анонсував важливі рішення на саміті НАТО

Укрінформ
На саміті НАТО в Мадриді передбачається ухвалення багатьох важливих рішень, зокрема нової Стратегічної концепції, погодження посилення східного флангу Альянсу та нарощування сил підвищеної готовності до понад 300 тисяч військових.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Саміт НАТО в Мадриді цього тижня буде трансформаційним. Буде прийнято дуже багато важливих рішень, зокрема щодо нової Стратегічної концепції для нової безпекової реальності. Суттєві зміни також будуть у підходах до оборони та стримування з боку НАТО, йтиметься також про підтримку України сьогодні і на майбутнє. Ця нова концепція приведе нас до ери стратегічної конкуренції. Очікую, що також буде очевидним, що члени Альянсу розглядають росію як найважливішу і пряму загрозу нашій безпеці», - сказав Столтенберг.

Читайте також: Негативно ставляться до рф 68% громадян держав-членів НАТО

За його словами, на саміті вперше розглядатиметься питання щодо Китаю, зокрема виклики з боку Пекіна безпеці, інтересам та цінностям НАТО. Крім того, буде розглянуто підхід до нових загроз і викликів, таких як тероризм, гібридні та кіберзагрози.

«Також на саміті ми будемо (вирішувати) зміцнювати наші передові підрозділи, такі як бойові групи на східному фланзі Альянсу до рівня бригад. Ми змінимо і сили реагування, а також збільшимо кількість сил підвищеної готовності до більш ніж 300 тисяч. Ми також зміцнимо наші можливості працювати і посилювати війська під час кризи та конфлікту, включаючи передове розгортання сил ППО, накопичення резервів та засобів», - сказав генсек Альянсу.

Читайте також: Столтенберг анонсував широкий пакет підтримки для України на саміті у Мадриді

Він додав, що йтиметься і про посилення планів щодо оборони для захисту конкретних членів Альянсу, а також зміцнення командування та контролю.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбудеться саміт НАТО, на якому розглядатимуться сучасні виклики для європейської та євроатлантичної безпеки, шляхи подальшої трансформації Альянсу та буде ухвалено нову Стратегічну концепцію. Під час саміту у Мадриді союзники по НАТО ухвалять рішення щодо надання Україні негайної допомоги для відбиття російської агресії та розглянуть довгострокову програму переозброєння Збройних сил України за стандартами НАТО.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-