НАТО не допоможе розблокуванню Чорного моря - заступник генсека

НАТО не допоможе розблокуванню Чорного моря - заступник генсека

Укрінформ
У НАТО не вважають, що залучення його військових потужностей допоможе врегулювати ситуацію щодо коридорів для експорту українського зерна Чорним морем.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане в інтервʼю "Європейській правді", повідомляє Укрінформ.

«Ми не відчуваємо та не бачимо, що залучення військових потужностей НАТО допоможе вирішенню ситуації. Навпаки, ми вважаємо, що це тільки спричинить загострення», - сказав Джоане.

Читайте також: Від продажу військових облігацій до бюджету залучили близько 103 мільярдів

За його словами, партнери намагаються знайти альтернативні транспортні шляхи, залізницею та дорогами, у чому Україні допомагає Євросоюз та всі її сусіди.

«Другий варіант – який насправді дуже складний – це організувати безпечні коридори Чорним морем. Їх співорганізатором буде росія, бо росія – гравець на цій сцені", - зауважив заступник генсека.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. У результаті агресії росії в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина всього обсягу поставок у межах Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-