Шольц обіцяє лобіювати інтереси України на саміті ЄС

Шольц обіцяє лобіювати інтереси України на саміті ЄС

Укрінформ
Глава німецького уряду Олаф Шольц переконаний у необхідності надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС і переконуватиме в цьому тих, хто ще вагається, на саміті ЄС 23-24 червня.

Про це він заявив, виступаючи на заходах з нагоди Дня німецької промисловості 21 червня, передає власний кореспондент Укрінформу.

Шольц згадав свою поїздку до Києва та його передмістя Ірпеня минулого тижня, під час якої в нього «склалося власне враження про безглузде руйнування та знищення, яке російські військові вчиняють в Україні». Канцлер завив, що «ніколи не забуде жахливі картини, які там побачив».

Читайте також: Візит Шольца не вплинув на висновок Єврокомісії щодо кандидатства України – посол ФРН

Після цієї поїздки для глави уряду ФРН, за його словами, стало зрозуміліше, ніж будь-коли, що «Україна належить до європейської родини».

«Віхою на цьому вимогливому європейському шляху є статус кандидата на вступ. Країни-члени ЄС обговорять це найближчими днями. Німеччина виступає за позитивне рішення на користь України. Я буду агітувати за єдину позицію в Європейській раді», - сказав Шольц.

Читайте також: Шольц: G7 підтримуватиме Україну «стільки, скільки буде потрібно»

Він також підкреслив, що Європа та західні демократії в жодному разі не приймуть насильницького нападу на Україну. Україна має бути в змозі захиститися від цього нападу, підкреслив він. Тому, зазначив Шольц, Німеччина надає Україні велику фінансову та гуманітарну допомогу, постачає зброю і запроваджує проти росії безпрецедентно жорсткі санкції, які працюють.

Читайте також: Шольц - про кандидатство України: спробуємо отримати 27 «так» на саміті ЄС

Шольц запевнив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну, в тому числі і зброєю, доки вона потребуватиме такої підтримки.

Як повідомлялось, 21 червня німецький уряд оприлюднив перелік зброї та військової техніки, яку вже передав або планує передати Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-