Шольц: G7 підтримуватиме Україну «стільки, скільки буде потрібно»

Шольц: G7 підтримуватиме Україну «стільки, скільки буде потрібно»

Укрінформ
Україна зможе розраховувати на підтримку G7, якої вона потребує, стільки, скільки це необхідно.

Про це заявив Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю dpa, опублікованому в суботу, передає Укрінформ з посиланням на АР.

Шольц, за його словами, хоче використати зустріч з лідерами країн «Сімки», яка відбудеться наступного тижня у баварському селищі Ельмау, для обговорення довгострокових перспектив України.

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - сказав він. - Ми хочемо переконатися, що розрахунки російського президента не виправдаються. путін, очевидно, сподівається, що все стане на свої місця, як тільки він завоює достатньо землі, і міжнародне співтовариство повернеться до звичайних справ. Це ілюзія».

Читайте також: Джонсон прогнозує затяжну війну з рф та пропонує Заходу план з підтримки України

За словами Шольца, він та його колеги з Франції, Італії та Румунії під час візиту до Києва в четвер обговорили з Президентом Володимиром Зеленським подальші поставки зброї для України, зокрема боєприпасів і артилерії.

Читайте також: Візити до Києва впливають на наших партнерів правильним чином

Чотири лідери також підтримали надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Шольц висловив сподівання, що всі країни ЄС підтримають цю позицію на зустрічі у Брюсселі наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-