Візит Шольца не вплинув на висновок Єврокомісії щодо кандидатства України – посол ФРН

Візит Шольца не вплинув на висновок Єврокомісії щодо кандидатства України – посол ФРН

Укрінформ
Посол Німеччини Анка Фельдгузен вважає, що візит канцлера Олафа Шольца до Києва напередодні ухвалення Єврокомісією висновку щодо статусу кандидата у члени ЄС для України не впливав на це рішення.

Про це дипломатка сказала на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Єврокомісія вже декілька тижнів працювала над цим висновком. Я не думаю, що візит канцлера (до Києва - ред.) мав якийсь вплив на це рішення Єврокомісії», - сказала посол.

Вона зазначила, що під час візиту і Франція, і Німеччина публічно заявили про підтримку заявки України на членство в ЄС.

Коментуючи інші результати візиту, Фельдгузен зауважила, що дуже важливо, аби всі німецькі політики, які відвідують Київ, на власні очі бачили спричинені російськими військами руйнування в Ірпені.

Читайте також: Президентка Єврокомісії впевнена, що Україна отримає на саміті статус кандидата в ЄС

«Я думаю, що німці мого покоління не можуть навіть уявити, що це можливо у наш час. Я вважаю, що для канцлера було дуже важливо отримати це враження до його переговорів з Президентом Зеленським», - сказала дипломатка.

Як повідомлялося, Президент Франції Еммануель Макрон, Канцлер Німеччини Олаф Шольц, Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі і Президент Румунії Клаус Йоганніс під час візиту в Україну 16 червня зустрілися з Президентом Володимиром Зеленським і відвідали місто Ірпінь Київської області.

Єврокомісія 17 червня оприлюднила рекомендацію надати Україні статус кандидата в члени ЄС.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-