Німеччина оприлюднила список військової допомоги Україні

Німеччина оприлюднила список військової допомоги Україні

Укрінформ
Уряд ФРН вирішив зробити відкритою інформацію про військову допомогу Україні на тлі критики щодо відставання Берліна в цьому питанні порівняно з іншими партнерами.

Тепер на сайті федерального уряду доступний огляд військової допомоги, яку Німеччина надала або надаватиме Україні, передає Укрінформ.

Список містить огляд німецької летальної і нелетальної військової допомоги, куди входять поставки із запасів Бундесверу, а також поставки промисловими підприємствами, які фінансуються за рахунок коштів ініціативи уряду з модернізації.

Вказано, зокрема, 3 тис. патронів Panzerfaust 3; 14,9 тис. протитанкових мін; 500 ракет STINGER і 2700 STRELA; 16 мільйонів набоїв до стрілецької зброї; 100 кулеметів MG 3 з 500 запасними стволами та затворами; 100 тис. ручних гранат; 350 тис. детонаторів; 23 тис. бойових шоломів; 178 автомобілів (вантажівки, мікроавтобуси, позашляховики); 100 наметів; 12 генераторів та ін., включаючи медичні матеріали та пальне.

Читайте також: Глава Бундесверу сказала, коли в Україну надійдуть PzH 2000

На черзі - 10 тис. артилерійських снарядів; 53 тис. зенітних боєприпасів; 5,8 мільйона патронів; 7 САУ Panzerhaubitzen 2000, 5 тис. бойових шоломів, дрони, тепловізори, гармати, вантажівки та БМП; 30 зенітних танків GEPARD, ЗРК IRIS-T; РЛС COBRA; РСЗВ MARS із боєприпасами тощо.

Презентуючи журналістам ресурс, речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт заявив: «Напад росії на Україну 24 лютого 2022 року став переломним моментом. Через кілька днів уряд Німеччини вирішив надати всебічну військову підтримку права на самооборону та обороноспроможності України, летальними та нелетальними засобами. Німеччина підтримуватиме Україну доти, доки це буде потрібно».

За його словами, федеральний уряд вирішив адаптувати процедуру оприлюднення інформації про військову допомогу до практики найближчих союзників, таких як США. Допомога включає як матеріали, так і озброєння із запасів Бундесверу, а також поставки від німецької промисловості, які були профінансовані за рахунок коштів ініціативи уряду з модернізації.

Читайте також: Від Javelin до ПЗРК: що отримала і не отримала Україна за понад 100 днів війни й скільки нам треба

Список буде регулярно оновлюватися.

Гебештрайт також зауважив, що німецький уряд веде переговори з країнами-партнерами у Центральній і Східній Європі, які мають зброю та техніку Варшавського договору. Вони доставляють це в Україну і отримують натомість збройні системи з німецьких промислових запасів у межах так званого «кільцевого обміну». «Це необхідно для того, щоб Україна найближчим часом отримала терміново необхідну зброю і могла її швидко застосувати», - підкреслив речник.

Як повідомлялося, уряд Олафа Шольца зазнали критики, зокрема й з боку опозиції, щодо затягування процесу надання Україні зброї для захисту, а також через блокування деяких поставок іншими країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-