Перспектива членства України, Молдови і Грузії є потужним сигналом сили ЄС - Боррель

Перспектива членства України, Молдови і Грузії є потужним сигналом сили ЄС - Боррель

Укрінформ
Європейська Рада, яка розгляне висновки щодо заявок України, Молдови і Грузії на вступ до ЄС, своїм рішенням має надіслати всьому світові потужний сигнал сили та єдності Євросоюзу.

Про це заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Люксембурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одним з питань, над яким працювала Рада ЄС, був висновок Єврокомісії щодо заявок на членство України, Молдови і Грузії. Ви знаєте, що наприкінці тижня Європейська рада має надіслати сигнал і розпочати підготовку до європейської інтеграції цих трьох країн. Це потужний сигнал, який має бути почутий не лише в Україні, у Молдові або у Грузії. Він має сягати через наші кордони як свідчення нашої сили і єдності, а також підтримки для цих трьох країн, особливо для однієї з них, яка зазнала агресії з боку росії», - сказав Боррель.

Він додав, що міністри підтвердили готовність допомагати Україні у всіх вимірах - військовому, санкційному, дипломатичному.

Читайте також: ЄС надаватиме Україні військову допомогу так довго, як це буде необхідно - Боррель

Як повідомлялося, 17 червня Єврокомісія оприлюднила формальну думку щодо заявок України, Молдови й Грузії на членство в ЄС. Відповідно до висновку, який буде розглянутий Єврорадою на засіданні 23-24 червня, Україна і Молдова отримали європейську перспективу та рекомендацію щодо статусу країн-кандидатів на членство в ЄС з певним переліком завдань, які необхідно виконати. Грузія на цьому етапі отримала лише європейську перспективу, яка сама по собі є визнанням шляху країни до європейської інтеграції.

Фото: picdrop.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-