ЄС надаватиме Україні військову допомогу так довго, як це буде необхідно - Боррель

ЄС надаватиме Україні військову допомогу так довго, як це буде необхідно - Боррель

Укрінформ
Жорстока та неспровокована агресія путіна проти України, яка має важкі геополітичні наслідки, спрямована насамперед проти України, яку путін, схоже, вирішив знищити фізично. Але Євросоюз допоможе Україні вистояти у цій боротьбі.

Про це сьогодні у Люксембурзі під час пресконференції за підсумками зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми говоримо про продовольчу кризу та про геополітичні наслідки війни. Але не варто забувати, що війна триває, такою є неприємна реальність. Війна продовжується і буде продовжуватися, вона кожного дня забирає високу ціну у вимірі людських життів. Кожного дня російська армія проводить бомбардування будь-яких цілей в Україні – і цивільних, і військових. Здається, путін хоче знищити Україну фізично. Він руйнує інфраструктуру та її міста, з метою анігілювати саму ідею Української держави. Саме тому ми будемо продовжувати підтримувати Україну», - заявив Боррель.

Читайте також: росія провокує глобальний голод з метою тиску на Україну, ЄС і весь світ – Боррель

Він зауважив, що під час зустрічі в Люксембурзі європейські міністри зробили огляд військової допомоги, яку Україна отримує від ЄС та від кожної з країн-членів завдяки фінансуванню через Європейський фонд миру.

«До цих зусиль залучені всі країни-члени, і ми будемо підтримувати Україну так довго, як це буде необхідним. Водночас ми просимо про припинення вогню, що може дозволити експорт продовольства. Якщо хтось утримує продовольство, яке люди мають їсти, тоді він використовує голод як знаряддя війни. І цей хтось має ім’я. Розв’язання (кремлем – ред.) цієї війни призвело до дуже драматичної ситуації, за наслідками самої війни та російської поведінки», - підкреслив Високий представник ЄС.

Читайте також: Блокування росією українського зерна є воєнним злочином – Боррель

Як повідомлялося, 24 лютого цього року росія розпочала неспровоковане військове вторгнення в Україну та продовжила війну, яку було розпочато ще у 2014 році. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Від початку російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили солідарність з Україною, надали їй потужну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. ЄС запровадив шість пакетів економічних санкцій проти росії, аби обмежити спроможності кремля фінансувати російську «машину війни». На територію ЄС, рятуючись від путінських бомб та снарядів, виїхали понад 6 млн українців, переважно жінок і дітей.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-