росія бреше, що Європа вимагає від України не прославляти Бандеру

росія бреше, що Європа вимагає від України не прославляти Бандеру

Укрінформ
Російська пропаганда поширює наратив про те, що начебто Україні висунули вимогу «припинити прославляти Степана Бандеру» для вступу країни до ЄС.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Десятки кремлівських медіа пишуть, що «від України вимагають припинити прославляти С.Бандеру заради членства в Євросоюзі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: російські ЗМІ ширять фейки про «втому світу від теми України» - ЦПД

Як доказ цієї «вимоги» рф наводить озвучену в ефірі французького BFM TV тезу адвоката Асоціації синів та дочок депортованих із Франції євреїв Арно Кларсфельда про необхідність перейменування українських вулиць, названих на честь Степана Бандери. Свого часу цей же діяч сказав, що росія та Україна мають знайти компроміс щодо Донбасу.

В Центрі протидії дезінформації нагадали, що основними вимогами вступу України до ЄС залишаються проведення реформ та відповідність українського законодавства європейському.

Читайте також: росія маніпулює матеріалами західних медіа, щоб знову схилити Україну до перемовин

Позиція окремої персони не відображає настрої суспільства, наголосили в центрі. Росія цитує лояльних «експертів», щоб сформувати хибне враження розколу серед населення країн Заходу в питанні підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія оприлюднила позитивний висновок щодо можливості України приєднатися до ЄС, що є обов’язковим формальним кроком перед розглядом питання про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС на рівні Європейської Ради 23-24 червня 2022 року.

18 червня Офіс віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної оприлюднив запитання та надані відповіді до опитувальника, який був наданий Європейською Комісією Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-