Наступного тижня ЄС прийме перше геополітичне рішення XXI століття - Клімкін

Наступного тижня ЄС прийме перше геополітичне рішення XXI століття - Клімкін

Укрінформ
Наступного тижня Європейський Союз прийме перше геополітичне рішення XXI століття: Україна належить до зони впливу рф чи є невідʼємною частиною Європи та Заходу.

На цьому наголосив у Фейсбуці ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє Укрінформ.

«Євросоюз більше не хоче сірих зон між собою і росією - нарешті. І так само розуміє, що росія - це зовсім не Європа, а всі концепції про Європу від Лісабона до Владивостока - маразм, і не більше того, що Східне партнерство не спрацювало і має піти дуже далеко», - зазначив він.

Таким чином Клімкін, як сам зауважив, прокоментував те, що залишилося між рядками висновку Єврокомісії про надання Україні статусу кандидатства у ЄС.

Читайте також: Кулеба закликав Нідерланди підтримати надання Україні статусу кандидата в ЄС

На думку колишнього очільника МЗС, у Європи також були «моменти істини»: коли вони почали постачати нам зброю і коли путін почав шантажувати ЄС відключенням постачання газу Італії та Франції, щоб припинити наш шлях до Євросоюзу.

«Якщо ЄС «посиплеться», то на ньому можна поставити жирний геополітичний хрест. Якщо ні, то російська енергетична зброя більше не працює, а Євросоюз покаже свій геополітичний характер», - констатував дипломат.

Читайте також: Україна зробила все можливе, щоб отримати статус кандидата на членство в ЄС – Президент

Клімкін також підкреслив, що наступного тижня саміт ЄС прийме перше геополітичне рішення ХХІ століття: Україна належить до зони впливу росії або є невід'ємною частиною Європи та Заходу.

«Саме тому радіємо рішенню Єврокомісії, але не святкуємо і працюємо далі. Україна в Євросоюзі означатиме «росія ніде», російський реваншистський режим не є частиною ані Європи, ані Азії. Він не про майбутнє, а про минуле, і саме туди має піти», - підсумував ексглава МЗС.

Читайте також: Президент: Ми за один крок до початку повноцінної інтеграції з ЄС

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія оприлюднила позитивний висновок щодо можливості України приєднатися до ЄС, що є обов’язковим формальним кроком перед розглядом питання про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС на рівні Європейської Ради 23-24 червня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-