Надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС наблизить закінчення війни — нідерландський дипломат

Надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС наблизить закінчення війни — нідерландський дипломат

Укрінформ
Перший посол Нідерландів в Україні Роберт Серрі зауважив, що надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу може наблизити закінчення війни.

Про це він сказав під час виступу в нідерландському аналітичному центрі Clingendael у Гаазі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Особисто я вважаю, що наблизити закінчення війни може, якщо наші лідери наступного тижня ухвалять правильне рішення, бо це був би найсильніший сигнал путіну про те, що ми не приймаємо те, що він робить”, - заявив він.

“Я відчуваю, що це дійсно момент в історії і для Європи. Ми можемо знову відкласти надання статусу кандидата, продовжити дискусію... Я не думаю, що зараз час для цього, адже це буде дуже негативний сигнал українцям і дуже позитивний - путіну”, - сказав дипломат.

Він наголосив, що вже понад 100 днів Україна протистоїть російській агресії та веде справжню боротьбу за свободу на цінності.

Читайте також: Президент Австрії вважає необхідним надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС

"Ви показали нам, що означає бути вільними та відстоювати цінності”, - наголосив він, звертаючись до представників України.

Серрі також зазначив, що добре розуміє прагнення українців бути у сильній демократичній спільноті. Водночас, на його думку, не має бути жодних ілюзій щодо путіна після того, як він звеличував себе та заявляв, що "Україна не є країною".

За його словами, кожна війна колись закінчується, і якщо Європа насправді хоче допомагати Україні, зокрема ​​у відновленні, то треба чітко дати зрозуміти, що Україна - це Європа. Водночас і Україні треба розуміти, що вона ще має пройти довгий шлях, зокрема щодо боротьби з корупцією, верховенства права, і на це потрібен час.

“Але, знову ж таки, я вважаю, що вам (Україні - ред.) буде легше зосередитися на всіх цих речах як на частині чіткого шляху до членства в ЄС, ніж перебуваючи там, де ви зараз. Тож покінчімо з цією плутаниною, де ж перебуває Україна”, - зазначив Серрі.

Читайте також: В ОП розраховують, що Данія підтримає надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Фото: UN Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-