Надання Україні кандидатства в ЄС просуватимуть не лише Східна Європа і країни Балтії – Стефанішина

Надання Україні кандидатства в ЄС просуватимуть не лише Східна Європа і країни Балтії – Стефанішина

Укрінформ
У кожній частині Європи є лідируючі країни, які просуватимуть надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

На цьому наголосила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час дискусії на Київському безпековому форумі, передає кореспондент Укрінформу.

«Фактично, у кожній частині Європи сьогодні є лідируючи країни, які проактивно просуватимуть рішення щодо надання Україні статусу кандидата. Тобто це не лише східноєвропейські країни та країни Балтії, як це було раніше», - сказала вона.

Серед лідерів, готових підтримувати Україну, Стефанішина назвала прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі, який, за словами віцепремʼєра, буде відстоювати позитивну щодо України позицію і «топити за Україну» 24 червня.

«Також неочікувано це Ірландія, країна, яка свого часу відіграла вирішальне значення у прийнятті до лав Європейського Союзу об’єднаної Німеччини після падіння Берлінської стіни. Всі памʼятають цю історичну роль. Сьогодні Ірландія бачить свою історичну роль в ухваленні такого рішення для України», - акцентувала урядовець.

Читайте також: Україна вже є частиною європейської родини і має отримати кандидатство в ЄС – Мецола

Водночас Стефанішина констатувала, що ще не всі європейські лідери готові ухвалити рішення про надання Україні статусу кандидата. "Але ми розуміємо, що також буде велика кількість країн, які не готові будуть вийти з кімнати перемовин без цього рішення", - підкреслила віцепремʼєр.

Як повідомлялося, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Читайте також: Зеленський подякував Дуді за рішення вирушити у турне на підтримку євроінтеграції України

Раніше Стефанішина заявила, що Україна докладає зусиль для того, щоб переконати уряди європейських країн, які все ще сумніваються у можливості надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС, у необхідності такого рішення, та очікує на позитивний результат розгляду цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-