Україна вже є частиною європейської родини і має отримати кандидатство в ЄС – Мецола

Україна вже є частиною європейської родини і має отримати кандидатство в ЄС – Мецола

Укрінформ
Україна, яка виборює демократичні цінності у боротьбі з російським тоталітаризмом, уже є частиною європейської родини.

На цьому наголосила президент Європейського парламенту Роберта Мецола на Саміті демократії у Копенгагені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна вже зараз є частиною нашої європейської родини. Але зараз слушний час, щоб надати їй реальну можливість для приєднання до нашого європейського проєкту. Це - про надію, це - про визнання ціни, яку Україна була змушена заплатити. Це - про зміцнення Європи та про зміцнення України. Тож дозвольте мені бути чіткою: Європейський парламент, який я маю честь очолювати, твердо стоїть за поданням України на отримання статусу кандидата до входження у ЄС», - наголосила Мецола.

За її словами, ЄС та його міжнародні партнери мають продовжувати підтримувати Україну, і ця допомога має бути ширшою за ту, яку Україна отримує зараз. Йдеться про допомогу у проведенні амбітних реформ, створенні реальної системи демократичного управління, стійких та ефективних державних інституцій. На переконання президента ЄП, мова не лише про захист українсько демократії, а й про збереження європейської та глобальної демократії також.

«Я політик і розумію «реальну політику» та «мистецтво можливого». Але я також розумію, що путін не зупиниться в Криму, він не зупиниться у Києві. Тому в той час, як ми маємо продовжувати підштовхувати до миру, це має бути реальний мир - зі свободою, з гідністю, з правосуддям та відповідальністю. Ми живемо в Європі, яка знає ціну умиротворенню (агресора), усвідомлює тяжкість стін і залізної завіси. Ми знаємо, що наступний поворот може призвести до руйнування життів та втрати цілих поколінь. Тож це наш момент, це час для Європи, адже наші дії розсудить історія», - підкреслила президент Європарламенту.

Читайте також: Україна не розглядає жодних альтернатив статусу кандидата на вступ до ЄС - Стефанчук

Як повідомлялося, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-