Зеленський подякував Дуді за рішення вирушити у турне на підтримку євроінтеграції України

Зеленський подякував Дуді за рішення вирушити у турне на підтримку євроінтеграції України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту Польщі Анджею Дуді за рішення відправитися у турне на підтримку євроінтеграції України.

Про це Президент України заявив у своєму зверненні, передає Укрінформ.

"Я вдячний Президенту Польщі Анджею Дуді і другу усіх українців за те, що він вирушив наразі у спецпоїздку країнами Європи для підтримки європейської перспективи нашої держави", - поінформував він.

Президент зазначив, що саме у цьому червні Україна має отримати рішення щодо кандидатства, і уточнив, що усі наші друзі і усі наші дипломати працюють для цього наразі на повну.

"Разом з Анджеєм мала поїхати і Президентка Словаччини Зузана Чапутова, планувалася така спільна ініціатива двох лідерів - завадив позитивний тест на СOVID-19 (у Чапутової - ред.). Що ж, такі умови нашого життя наразі. Бажаю Зузані якнайшвидшого одужування", - заявив Глава Української держави.

Читайте також: Турне на підтримку євроінтеграції України: Дуда і Чапутова їдуть до Португалії та Італії

Як повідомляв Укрінформ, у канцелярії президента Республіки Польща заявили, що Президенти Польщі і Словаччини Анджей Дуда і Зузана Чапутова у середу розпочинають турне півднем Європи з метою переконання країн регіону підтримати швидку інтеграцію України до ЄС.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Чапутова захворіла на коронавірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-