У росії перекрутили слова Данілова і розганяють у пропагандистських ЗМІ

У росії перекрутили слова Данілова і розганяють у пропагандистських ЗМІ

Укрінформ
російські засоби масової інформації поширюють вирвану з контексту фразу секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, щоб переконати українців у байдужості до них української влади.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє в Телеграмі.

Так, фразу Данілова про те, що "Україна не вважає втрату територій трагедією" в росії перетворили на "рупор" кремлівської пропаганди.

Водночас пропагандисти не зазначають, що продовженням згаданої фрази є наступні слова: "Трагедією була б відсутність нації".

Читайте також: росія розганяє нові фейки про паспорти, Бербок і американські вертольоти

Також ігнорується контекст, у якому це було сказано, а саме: відвойовування кордонів України та тактичних відступів для перегрупування військ.

Як зауважили в Центрі протидії дезінформації, подібний наратив потрібен російській федерації, щоб підкріпити дезінформаційну кампанію, у якій рф запевняє, що українській владі нібито байдужий свій народ, а росія "рятує" його.

Читайте також: У МЗС спростували російський фейк: москва у березні не пропонувала завершити війну

"Усе, що відбувається на лінії фронту, планує вище командне керівництво країни — військові з багаторічним досвідом. Українські сили можуть відступати з Сєвєродонецька та інших міст, але кожен метр української землі буде відвойовано", — наголосили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівська пропаганда використовує авторський матеріал британського журналіста Ларі Еліота для просування наративу про "перемогу росії в розв’язаній Заходом економічній війні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-