Заступники глав МЗС України й США обговорили експорт зерна

Заступники глав МЗС України й США обговорили експорт зерна

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік обговорив у Сеулі (Південна Корея) із заступницею державного секретаря США Венді Шерман питання вивезення українського зерна.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві речника Держдепу Неда Прайса.

«Заступниця держсекретаря Шермана та заступник міністра закордонних справ Сенік обговорили вплив жорстокої війни росії на глобальну продовольчу безпеку та нашу підтримку щодо вивезення українського зерна на міжнародні ринки»,- повідомив він.

Зазначається, що Шерман також повідомила українському колезі про оновлену допомогу США Україні, включаючи безпекову, гуманітарну та економічну допомогу, а також бюджетну підтримку та допомогу для реалізації довгострокових ініціатив.

Читайте також: Розблокування портів: Україна відкине будь-які домовленості, якщо не врахують її інтереси – МЗС

«Заступниця держсекретаря підкреслила про постійну підтримку Сполученими Штатами суверенітету та територіальної цілісності України на тлі агресії росії», - додав Прайс.

Читайте також: Україна не готова розглядати експорт зерна через білорусь — Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала неспровоковану повномасштабну війну проти України. У результаті агресії та запровадженої росією морської блокади в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина усього обсягу поставок в рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-