Україна не готова розглядати експорт зерна через білорусь — Зеленський

Україна не готова розглядати експорт зерна через білорусь — Зеленський

Укрінформ
Україна не готова розглядати питання експорту зерна через білорусь.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами, відповідаючи на запитання Укрінформу.

"Щодо білорусів, то ця інформація відкрита. Нам пропонували їхати через білорусь залізницею. Так. Ми розуміємо навіть, який об'єм. Ми розуміємо, для чого нам це пропонували. Ми поки що не готові іти по цьому формату і допомогати нашим "дружнім" сусідам", - сказав глава держави.

Як повідомлялося, президент рф путін назвав "блефом" повідомлення про те, що росія заважає вивезенню зерна з України, провокуючи продовольчу кризу, і вказав можливі варіанти експорту. Зокрема, найпростіший і найдешевший варіант, на його переконання, - через білорусь.

Читайте також: Штати попередили 14 країн про спроби росії продати крадене українське зерно - NYT

Раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль звинуватив росію у свідомому загостренні глобальної продовольчої кризи, засудив блокування українських портів та закликав ООН і міжнародних партнерів до рішучих спільних дій щодо реагування на ці виклики.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, є факти вивезення зерна окупантами з тимчасово захоплених територій. Викрадене зерно везуть або до росії, насамперед з Харківщини, Донеччини, Луганщини, або через тимчасово окупований Крим - із Запорізької та Херсонської областей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-