Штати попередили 14 країн про спроби росії продати крадене українське зерно - NYT

Штати попередили 14 країн про спроби росії продати крадене українське зерно - NYT

Укрінформ
Американські дипломати у травні розіслали листи 14 країнам, в основному в Африці, в яких зазначалося, що росія може спробувати продати іноземним покупцям вкрадене в Україні зерно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

У Держдепартаменті США заявляли, що підозрюють щонайменше три судна в транспортуванні вкраденого росією українського зерна.

Попередження Вашингтона про зерно лише загострило дилему для африканських країн, багато з яких уже почуваються в пастці між Сходом і Заходом, оскільки потенційно можуть зіткнутися з важким вибором: або отримати вигоду від можливих воєнних злочинів рф і не сподобатися Західному союзнику, або відмовитися від дешевої їжі в той час, коли ціни на пшеницю зростають, а сотні тисяч людей голодують.

За даними ООН, зазвичай Україна та рф забезпечують близько 40% потреб в пшениці в Африці, де ціни на зерно зросли на 23% за останній рік.

У регіоні Африканського Рогу через руйнівну посуху вже 17 мільйонів людей опинилися перед загрозою голоду, в основному в Сомалі, Ефіопії та Кенії.

Читайте також: Глава МЗС Італії прогнозує війни в Африці через нестачу українського зерна

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, є факти вивезення зерна загарбниками з тимчасово захоплених територій Херсонської, Запорізької, Луганської, Донецької, Харківської областей. Викрадене зерно ведуть або до росії, насамперед з Харківської, Донецької, Луганської областей, або через тимчасово окупований Крим - із Запорізької та Херсонської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-