Конвої для зерна, санкції проти рф, зброя Україні – Єрмак про те, як запобігти голоду у світі

Конвої для зерна, санкції проти рф, зброя Україні – Єрмак про те, як запобігти голоду у світі

Укрінформ
Для уникнення продовольчої кризи у світі, спровокованої діями росії, наразі потрібно забезпечити військові конвої для українських танкерів, посилення санкцій проти російської федерації та якнайшвидше надання України зброї, що допоможе звільнити захоплені загарбниками території.

Про це написав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«росія блокує наші порти, обстрілює зернові термінали та краде зерно. Вона зайняла частину наших територій, завадивши там посівній. Зараз необхідно зробити кілька важливих кроків», - зазначив він.

Читайте також: Санкції «Єрмака-Макфола»: Зеленський наголошує на важливості заблокованих активів

Так, Єрмак заявив, що потрібно забезпечити військові конвої для українських танкерів, щоб вивезти зерно з портів.

Також він підкреслив, що треба оперативно працювати над посиленням санкцій, як індивідуальних проти еліт, так і проти енергетичного сектору і банківської системи росії. За словами керівника ОП, газове ембарго - це пріоритет.

Крім того, він нагадав, що Україні потрібна зброя для звільнення територій.

Читайте також: Шостий пакет став тригером для відмови від російської нафти вже зараз - посол України в ЄС

«Більше зброї і якомога швидше, щоб зупинити будь-які плани рф просуватися далі і вибити їх з нашої землі», - додав Єрмак.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. У результаті агресії та запровадженої росією морської блокади в портах України були заблоковані понад 20 мільйонів тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина усього обсягу поставок в рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадають саме на українське зерно.

У відповідь на кризу ЄС створив так звані «коридори солідарності» на кордонах між Україною і ЄС для усунення адміністративних бар’єрів та вивезення українського зерна на територію ЄС суходолом, і далі – через порти Польщі та Румунії – на світовий ринок. Водночас представники ЄС заявили про підтримку зусиль ООН із забезпечення гуманітарних коридорів для транспортування українського зерна кораблями через Чорне море.

Читайте також: росія знищила у Миколаєві другий за величиною український зерновий термінал - Боррель

Президент Європейської Ради Шарль Мішель 6 червня на Раді Безпеки ООН наголосив, що лише дії росії та її брудна війна проти України призвели до нинішньої продовольчої небезпеки, з якою стикається весь світ, тож лише росія і вона одна несе відповідальність за цю глобальну кризу, попри шалений потік дезінформації та пропаганди, яку кремль намагається поширювати світом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-