Шостий пакет став тригером для відмови від російської нафти вже зараз - посол України в ЄС

Шостий пакет став тригером для відмови від російської нафти вже зараз - посол України в ЄС

Укрінформ
Україна оцінює запровадження шостого пакета санкцій проти рф як дуже потужний крок, який став тригером для відмови від російської нафти вже зараз.

Про це заявив посол України в ЄС Всеволод Ченцов на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми оцінюємо цей крок (запровадження шостого пакета санкцій проти рф – ред.) як дуже потужний. Попри те що перехід до нових умов триватиме шість-вісім місяців, тобто для нафтопродуктів вісім, для сирої нафти шість, ефект від цього рішення спостерігатиметься вже найближчим часом, тому що низка держав-членів і приватних компаній, не чекаючи ухвалення цих санкцій, уже почали перелаштування на нові джерела постачання», - сказав Ченцов.

У цьому контексті він зазначив, що, наприклад, Німеччина вже почала отримувати з інших джерел приблизно дві третини нафти замість російської.

«Тобто, цей пакет мав велике значення як по суті, так і політично, оскільки став потужним тригером для відмови від російської нафти вже зараз», - наголосив дипломат.

Він також зауважив, що російська металургійна промисловість уже має суттєві проблеми на рівні виробництва у зв’язку з тим, що рф уже не надаються «хмарні» послуги, а вітчизняного аналогічного продукту, який забезпечив би нормальну роботу підприємств, вони не мають.

Читайте також: Група Єрмака-Макфола презентувала Дорожню карту індивідуальних санкцій проти рф

Посол України при ЄС також спрогнозував, що відключення від SWIFT Сбербанку росії та інших банків матиме системне значення для російського фінансового сектору.

Як повідомлялося, Європейський Союз ухвалив шостий пакет санкцій проти рф та білорусі, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем.

У керівних органах ЄС зазначають, що цей крок дасть змогу Євросоюзу відмовитись від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-