Угорщина обирає російські «нафтові пряники», коли Європа подає Україні набої - Подоляк

Угорщина обирає російські «нафтові пряники», коли Європа подає Україні набої - Подоляк

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що Угорщина блокує будь-які реакції на звірства росії в Україні, й офіційному Будапешту варто перестати хизуватися своєю позицією.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

“Єдина “проблемна” країна у європейській родині, пане Ласло Кевер, це Угорщина, яка блокує будь-які реакції на звірства росії в Україні. Офіційному Будапешту варто перестати хизуватися своєю людожерською позицією. Подібні заяви залишать вам не найкраще місце в підручниках історії”, - заявив Подоляк.

Він зауважив, що час завжди показує, хто є хто.

Читайте також: У МЗС України відреагували на скандальну заяву спікера Угорщини про Зеленського

“російські кати вбивають, ґвалтують і знищують міста. Президент Володимир Зеленський б’ється за свій народ. Європа допомагає й подає набої. Угорщина свідомо обмінює душі мертвих українських дітей за нафтові пряники. Ганьба”, - написав Подоляк.

Як повідомлялося, 4 червня спікер парламенту Угорщини Ласло Кевер заявив про нібито “особисті психічні проблеми” у Президента України Володимира Зеленського, який рішуче закликає партнерів про підтримку.

У цьому зв'язку Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що демократичний світ зі здивуванням і нерозумінням спостерігає за офіційною позицією Угорщини, яка продовжує відбілювати росію.

Читайте також: Кров і танці на кістках: під посольством Угорщини у Варшаві показали «справжнє обличчя Орбана»

Водночас речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко наголосив, що "історично Угорщина вже не раз орієнтувалася на сторону зла".

Угорщина тривалий час блокувала запровадження шостого пакету санкцій проти росії, що передбачав ембарго на купівлю країнами Європейського Союзу російської нафти. Лише після згоди на особливі умови для Угорщини та кількох інших країн щодо купівлі російської нафти Будапешт погодився не блокувати санкції.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відмовився надавати Україні зброю та територію країни для траспортування зброї з інших країн. Він також ставив під сумнів злочини росіян у Бучі та інших регіонах, зазначаючи, що вони "можуть бути інсценізованими".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-