У МЗС України відреагували на скандальну заяву спікера Угорщини про Зеленського

У МЗС України відреагували на скандальну заяву спікера Угорщини про Зеленського

Укрінформ
У МЗС України очікують на оприлюднення спікером парламенту Угорщини Ласло Кевером довідки про стан його психічного здоров’я для оцінки його заяв щодо Президента Володимира Зеленського.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«МЗС України очікує на оприлюднення спікером парламенту Угорщини Ласло Кевером довідки про стан його психічного здоров’я. Подальша оцінка слів пана Кевера напряму залежить від висновку, зафіксованому в довідці», - зазначив речник.

Читайте також: Кров і танці на кістках: під посольством Угорщини у Варшаві показали «справжнє обличчя Орбана»

Водночас він зауважив, що «на превеликий жаль, угорські політики наполегливо продовжують поливати брудом Україну та відбілювати злочини росії».

«Така позиція не дивує, адже історично Угорщина вже не раз орієнтувалася на сторону зла», - додав Ніколенко.

Як повідомлялося, 4 червня спікер парламенту Угорщини Ласло Кевер заявив про нібито «особисті психічні проблеми» у Президента України Володимира Зеленського, який рішуче закликає партнерів про підтримку.

Угорщина тривалий час блокувала запровадження шостого пакету санкцій проти рф, що передбачав ембарго на купівлю країнами ЄС російської нафти. Лише після згоди на особливі умови для Угорщини та кількох інших країн щодо купівлі російської нафти Будапешт погодився не блокувати санкції.

Читайте також: Угорщину час позбавити права голосу в ЄС - віцепрезидентка Європарламенту

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан також відмовився надавати Україні зброю та територію країни для траспортування зброї з інших країн. Він також ставив під сумнів злочини росіян у Бучі та інших регіонах, зазначаючи, що вони "можуть бути інсценізованими".

Фото: Tamás Kovács/MTI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-