росію відсторонили від участі у 42 міжнародних організаціях і проєктах - Кулеба

росію відсторонили від участі у 42 міжнародних організаціях і проєктах - Кулеба

Карта
Укрінформ
З початку широкомасштабної агресії російської федерації проти України росію відсторонили від участі у 42 міжнародних організаціях, проєктах та майданчиках.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє МЗС у Фейсбуці.

За словами Кулеби, з перших днів повномасштабного вторгнення росії українська дипломатія розгорнула масштабну роботу над її тотальною ізоляцією на міжнародному рівні.

Він зауважив, що після всіх вчинених звірств і воєнних злочинів росія втратила будь-яке моральне право сидіти за одним столом з цивілізованими країнами.

Читайте також: Кулеба не побачив потужних рішень щодо України у проєкті документа Мадридського саміту НАТО

“Завдяки активній дипломатичній роботі Президента Володимира Зеленського, Офісу Президента, МЗС та українських дипломатів, профільних міністерств з 24 лютого вдалося позбавити, призупинити або обмежити діяльність рф вже в 42 міжнародних організаціях та майданчиках. Від Ради Європи та Ради ООН з прав людини до Всесвітньої туристичної організації та Міжнародного союзу залізниць”, - повідомив очільник МЗС.

Кулеба додав, що робота з ізоляції росії триває, у МЗС не зупиняться. “Земля має горіти під ногами росії не лише в Україні, а й в усьому світі. Працюємо з кожною країною, щоб жодних сантиментів щодо росії не залишилося”, - підкреслив міністр закордонних справ.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня Кулеба поінформував, що Україна працює над міжнародною операцією під егідою ООН з флотами партнерів для створення безпечних шляхів українського експорту продовольства.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-