Кулеба не побачив потужних рішень щодо України у проєкті документа Мадридського саміту НАТО

Кулеба не побачив потужних рішень щодо України у проєкті документа Мадридського саміту НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не побачив потужних рішень щодо України у проєкті документу саміту НАТО в Мадриді в червні.

Про це він заявив в інтерв’ю на телемарафоні, передає кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що останнім часом йому надходять сигнали з НАТО, що треба пом’якшити позицію і не казати, що НАТО розчарувало чи нічого не зробило, пояснюючи це тим, що Альянс рухається до саміту в Мадриді.

«Потім я дивлюся проєкт документа фінального, стратегічного концепту НАТО, який вони планують на саміті ухвалити. Я тут гортаю, там гортаю, потім перевертаю, потім дивлюся ще раз, закриваю, відкриваю і я не бачу, що там конкретно, які там є потужні рішення, які стосуються України», - сказав Кулеба.

Читайте також: Столтенберг закликав допомагати Україні, щоб у війні не переміг путін

За його словами, це при тому, що саме в Україні вирішується майбутнє євроатлантичної безпеки й безпеки Європи зокрема.

«Оскільки ви висуваєте до мене чи до України якісь претензії, що ми там щось не те про вас сказали, якщо ви навіть готуючись до саміту не здатні нічого сильного і принципового написати на папері, не те щоб щось зробити», - наголосив глава МЗС.

Читайте також: НАТО варто посилити політику стримування рф через війну проти України - Стефанчук

Він зазначив, що очікування України полягають у тому, щоб НАТО зайняло на саміті у червні сильну позицію, і якщо це станеться, то це, на переконання Кулеби, змінить правила гри.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбудеться саміт НАТО, одним із головних питань якого буде ухвалення нової Стратегічної концепції НАТО та подальший розвиток Альянсу в умовах сучасних викликів для європейської та світової безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-